10 diciembre 2007

L'Aliga: Juvenil A

Traspies del juvenil A de L'Aliga en su "estreno" en el Nou Sardenya.
De todas maneras sigo creyendo que es un equipo "ejemplo" para todos.
Cuando uno se cae, se levanta y sigue.

F.P.EUROPA – 3 HOSPITALET AT. – 3

EL FUTBOL ES AIXÌ... PERÒ PERQUE NOSALTRES HO HEM VOLGUT

Deixeu-me fer una mica de Barrio Sesamo per començar

1. Futbol
El futbol és un ESPORT D'EQUIP practicat a l'aire lliure entre dos equips d'onze jugadors cadascun amb la finalitat d'introduir una pilota, impulsada amb els peus o amb el cap, a la porteria de l'equip contrari.

2. Entrenament
Activitat Inter-setmanal destinada a agafar la forma física y tècnica necessàries per a disputar el partit del cap de setmana.
Normalment quan alguns dels jugadors no es prenen seriosament l'entrenament no s'aconsegueixen els objectius desitjats en els partits, tot i que d'altres companys si que s'exercitin correctament en els entrenaments, la tasca d'aquest darrers pot no servir per la mala preparació física dels que no s'ho han pres com calia.

3. Partit
90 minuts de competició, si, si, 90 mes l'afegit, no 45, ni 60 ni 75 i ja està, 90 minuts on s'ha d'estar concentrat al màxim des de el primer al darrer minut de joc.

Que ha passat avui?
Per sort, sempre des de la meva visió, que pot no ser la encertada, i per això sempre estem a temps a discutir-ho, avui crec que han estat clars els desencerts i que son relativament fàcils d'arreglar.
Una bona primera part on s'ha vist l'equip seriós i pacient que veníem veient aquestes darrers setmanes. 10 minuts d'aclimatació al camp i la cosa ha començat a rutllar. Al minut 16 Xavi Orte aconsegueix l' 1 a 0 d'un molt bon xut des de fora l'area que entra per l'escaire de la porteria i al minut 20 Pol marcava el 2 – 0 que feia que la cosa s'encarrilés i donava tranquil·litat al partit.
Bones arribades per les bandes i moviment força ràpid de la pilota. I control del joc del rival amb ajudes, fent inútils els intents del seu millor home, el dorsal 10. Tot just abans d'acabar la primera part una triple ocasió de Pol i Xavi Orte per dos cops podia haver matat definitivament el partit, però quan semblava que el mes fàcil era que la pilota arribés a la xarxa entre porter i defenses han frustrat el 3-0.
Mitja part i la cosa pintava tranquil·la, amb un Buix que semblava haver-se retrobat i una imatge d'equip molt superior al rival.
A la mitja part entra Jonny per Sergio
Segona part, continuem tenint alguna que altra ocasió, però perdonem i si perdonem ho pagarem com així ha estat al final.
També remarcar la molt bona actuació del porter de l'Hospitalet At. que tot i encaixar tres gols jo el destacaria com el millor del seu equip.
Semblava tot controlat, però ens han fet el 2-1 en una internada per l'extrem esquerra i a partir d'aquell moment ens hem descontrolat.
Tot i així seguíem tenint arribades que podien restaurar la situació d'avantatge clar al marcador.



Hugo a llançament d'una falta que el porter refusa a còrner, Oriol Cuesta xuta i el porter refusa novament a còrner i en el llançament del mateix còrner Pol remata de cap forçat massa alt quan venia per darrera Guillem amb potser mes avantatge per fer la rematada en millors condicions.
Després es fan dos canvis, Sergio entra per Ferry i Oriol (23) per Oriol Cuesta, passant Xavi Orte a la dreta. Perquè faig referència a aquest canvi?, (no vull entrar-hi massa per a que no puguin haver malentesos, ho faig com sols analisi post-partit, sense cap mes influencia de cap tipus) aquest canvi de posició ha fet que el millor home d'ells, el numero 10, entres mes en joc i desequilibres el partit i no per que les internades per aquella banda fossin culpa del lateral nostre sinó perquè no tenia l'ajuda necessària per a aturar a aquest home. No es pot voler ser tan sols l'heroi del partit (veure punt 1, esport d'equip) i no col·laborar en las tasques defensives esperant tant sols que t'arribi una pilota i voler decidir tot sol.
Al mig camp bona part d'aquesta segona part l'ha aguantat en Ion que ha fet una dispesa física descomunal per a tapar e intentar construir, doncs els companys de línia han desaparegut per estar fosos (veure punt 2, entrenament).
A llançament d'una falta innecessària i també per la banda esquerra del seu atac ens rematen el segon gol i la cosa estava ja 2-2.
Oriol (23) en una internada per l'esquerra provocava un clar penal que transformava Ion com a premi al partit que estava fent, 3-2 i bufem d'alleugeriment.



I ja a les acaballes del temps en un altre internada per l'esquerra ens empataven el marcador.
No hem sabut llegir com afrontar el partit en els moment necessaris, tocs de taló, trepitjar pilotes, regats massa individualistes frenant possibles contracops, l'Hospitalet At. jugava amb una defensa molt separada entre ells i amb pilotes llargues podíem plantar-nos una vegada i una altra al davant de porteria i no ho hem aprofitat, i molt important no saber amagar-li la pilota al contrari amb el marcador a favor, jugant sense neguit si anem guanyant.(veure punt 3)
Dels 5 equips que venen darrera nostre només hem guanyat al Jupiter i patint, amb la Barceloneta vam perdre i amb l'Hospitalet At. tan sols un empat a casa. No serviràn els punts guanyats contra els altres rivals de la Lliga on si, que si el partit es mes relaxat es poden fer adorns, però no en aquests on s'ha de fer un joc mes pràctic i assegurant la victòria.
Evidentment pensareu que es molt fàcil veure tot això un cop finalitzat el partit, es cert, però ha de servir per a que no torni a passar. Venen partits força difícils ara i tots hem d'anar a una.
Cada punt perdut el podem pagar molt car i nosaltres mateixos ens estem encarint el bitllet a Itaca.

La nostre Itaca es la Primera.


Crónica, fotos i videos de Vicenç para Tunel de vestuarios.