18 noviembre 2007

L'Aliga: Juvenil A

No ha podido ser. El equipo de Vicenç cosecha su primera derrota.
Pese a todo y pase lo que pase con el resto de partidos, mantendrá el liderato. Hay que seguir y aprender de los errores.

FRENADA EN SEC

Barceloneta 3 – F.P.Europa 2


Llàstima, no ha pogut ser, l'equip no ha pogut arribar a la majoria d'edat en punts, haurem d'esperar a una altre setmana per aconseguir els 18.
A un camp estèticament maco però que en la pràctica es molt difícil de jugar per les reduïdes mides del terreny de joc, avui hem trobat el primer entrebanc de la Lliga.
I es que ens hem convertit en l'objectiu a batre pels altres equips. Avui la Barceloneta ha sortit al camp amb la motivació extra de derrotar al Lider i nosaltres no hem sabut ni adaptar-nos a aquest petit camp ni com desactivar l'empenta amb la que ha sortit l'equip mariner.
Hem començat el partit regalant pràcticament la primera mitja hora de joc. En aquest interval de temps no hem passat de mig camp, i així no es pot guanyar un partit. Potser la polèmica encetada d'aquesta setmana en altres fòrums de si defensa o atac hem volgut demostrar que sabem defendre més que atacar i ens hem anat tot l'equip enrera i crec que no es això, companys no es això...
L'objectiu del futbol es marcar un gol mes que el contrari i hem deixat passar massa estona i ens hem adonat quan anàvem perden ja per 2-0.
El nostre equip es bàsicament allò que en diuen "peloteros" des de el lateral dret fins al punta més avançat toquen be la pilota i avui no sortia res, però es que ens hem posat a tocar la pilota quan el resultat ja era molt desfavorable i no es el mateix fer-ho quan el marcador està igualat, que quan jugues amb la pressió afegida d'haver de remuntar un resultat advers.
Poc abans del descans Xavi Orte aconsegueix el seu quart gol i ens feia entrar al partit.
A la segona part les coses semblaven que s'arreglaven amb un penal que li fan a Ion després d'una molt bona internada a dins de l'àrea, on l'agafen i el tiren assenyalant el clar penal. El llença ell mateix i empatem el partit i amb molt de temps de joc per davant, cosa que feia que somiéssim en la victòria.
No ha pogut ser, una falta directa a porteria de la Barceloneta l'atura en primera instància Buix, però amb la mala sort que li rellisca de les mans i un davanter la fa arribar al fons de la nostre porteria, tot això just desprès d'haver empatat.
Cap problema, si havíem pogut igualar un 2-0, jo estava convençut que igualaríem aquest gol o fins i tot el remuntaríem.
Però no ha estat possible, la Barceloneta ha sabut jugar amb el "tempo" del partit, aturades constants del joc, entrades força dures mereixedores d'alguna cosa més que la groga i simulacions de lesions constants, tot això amb la col·laboració de l'àrbitre que semblava força espantat.
Vet aquí que qui ha acabat amb un home menys al terreny de joc hem estat nosaltres per una revolada que responia a un estira i arronsa anterior a la mateixa jugada del rival. No sabem fer aquest tipus d'accions perquè aquest nois no han estat educats esportivament per fer-ho i d'altres si, per això a nosaltres sempre ens enxamparan.
Tot i jugar amb 10 s'ha intentat tot per empatar el partit, però avui no estava escrit que ho aconseguíssim. La Barceloneta ha arribat tres cops a porta i ha fet tres gols i a nosaltres no ens ha acompanyat la sort en el tram final del partit. Partit que l'àrbitre ha escurçat en 5 o 7 minuts sense cap motiu i que ens ha tret temps per poder aconseguir l'empat.
Prefereixo no parlar massa de l'àrbitre perquè sona a excusa, però en alguna cosa ha influït en el resultat. Ara bé, no ens enceguem en l'àrbitre, els primers responsables de no haver guanyat aquest partit som nosaltres mateixos.

1.- Ja he comentat, crec algun cop, que qualitativament en aquesta Lliga no he vist equip que ens millori, per tant a igualtat d'afany i de lluita, per qualitat ens endurem els partits.

2.- No podem regalar la pilota mes de mitja hora i no passar de mig camp. La pilota ha de ser nostre i moure-la fins que el contrari deixi l'escletxa per on fer-li mal.

3.- S'ha de sortir al 100% des de l'inici del partit, doncs ens trobarem que molts contraris ens sortiran al 200%. Ja ens va passar la setmana passada que vam aixecar el peu de l'accelerador massa aviat i ens van empatar el partit, poden arreglar-ho desprès.

Tant de bo sigui una derrota constructiva i redrecem ràpidament la marxa de l'equip.
La nostre Itaca es la Primera, però pels demés, nosaltres serem la seva Itaca.


Crónica i fotos de Vicenç Cuesta para Tunel de vestuarios.